Благодарение на денталния лазер вече можете да ходите на зъболекар без страх от игли, упойки или зъболекарскате машинки. Знаете ли, че лазерът може да „изпари” кариеса само за 60 секунди, без упойка, и без болка?
     Апаратът „чудо” BIOLASE -нашият воден лазер се захранва от лазерна енергия, въздух и вода. Специалистите обясняват че той буквално взривява водните молекули. Ефективен е както при работа с меки, така и с твърди тъкани. Идеален за деца и бременни жени, тъй като процедурата е безболезнена и не се използва упойка. Чудесен е при пациенти с хипертония, защото няма кървене и те понасят интервенциите по-лесно. Освен при кариеси, лекарите по дентална медицина (зъболекарите) често използват лазера и при лечение на пародонтит (пародонтоза). Водният лазер „чисти” опасните джобове за минути, гингивата оздравява и прилепва към разклатените зъби. Зъболекарите го използват и при лечението на коварни грануломи. Вместо със скалпел, навлизат в костта с лазера, бързо, без кръв и без болка. Безценен е и в денталната имплантология - скъсява процедурата наполовина. За кратко време се справя и с афтите и херпесите.
     С помощта на диодния лазер също се решават безболезнено редица проблеми на денталната хирургия, ендодонтия, физиотерапия и др. Диодният лазер се употребява предимно за лечение на пародонтални джобове, за изрязване на фиброми, вестибулопластика, ретракция на венеца за удължаване на клинична корона,херпеси, улцери или отпечатък, изпаряване на хемангиоми, дезинфекция на пулпни канали и др.
    В обобщение можем да изтъкнем предимствата на лазерното лечение пред традиционно такова:
           • По-добър визуален контрол;
           • Абсолютна стерилност на операционното поле;
           • Най-висока прецизност при различните манипулации;
           • Травматичността на меките тъкани е минимална;
           • Липса на усложнения след операция;
           • Отсъствие на кръвотечение;
           • Бързо зарастване на раните;
           • Анестезия или не се изисква или е минимална;