Ортодонтското лечение започва още в най-ранна детска възраст и включва установяване на вредни навици, като засмукване на пръсти и език, неправилно гълтане, затруднено носно дишане, наличие на преждевременно извадени млечни зъби, контрол на пробива на зъбите и тяхното положение и много други. Здравите млечни зъби позволяват нормално развите на челюстите,запазват място за постоянните зъби и насочват техния пробив. Увредените млечни зъби могат да причинят болка, абсцеси, инфекции. За да не бъде засегнато общото здравословно състояние на детето, болните зъби трябва да се лекуват. Детските стоматолози откриват и предотвратяват възникването на тези проблеми. Ето защо са нужни редовни прегледи и съвети за подобряване на устната хигиена и хранителните навици на детето.
     Дентална клиника Нерадент се грижи за правилна подредба на зъбите, създаване на здрава захапка с цел намаляване триенето и износването на зъбите, създаване на естетичен и красив вид. Така е много по-лесно почистването на зъбите, а когато са в правилната подредба дават самочувствие и увереност.
     Млечните зъби на детето започват да пробиват около 6-ия месец и на 3-годишна възраст децата имат всички 20 млечни зъба. Много родители смятат, че тези зъби не са важни, защото в крайна сметка те се заменят с постоянните. Това не е така, защото млечните зъби, освен че помагат на детето да дъвче и да говори, влияят върху развитието на челюстите и на постоянните зъби. Така че грижата за устната кухина започва още преди първия зъб на бебето. Изборът на детска четка за зъби също е важен и изисква специално внимание. Препоръчително е тя да има малка глава, меки влакна, за да не наранява зъбите и венците, голяма дръжка, предназначена за малките ръчички, и атрактивен дизайн, който да радва и стимулира детето. Формирането на здравословни хранителни навици в началото на живота играе важна роля за здравето на зъбите на вашето дете.