В нашата дентална клиника ще откриете високопрофесионално отношение към денталното здраве на вашето дете. Неговият личен зъболекар ще му гарантира безпроблемно развитие и оформяне на зъбите, така, че да бъдат предотвратени бъдещи проблеми с устната кухина. Ето защо насърчавайте Вашето дете да посещава редовно стоматолог за профилактични прегледи.
     Децата от раждането до юношеска възраст изискват специално внимание за развитието на зъбите и венците. Чрез ранното идентифициране на потенциални проблеми и прилагане на превантивни мерки могат да бъдат предотвратени или избегнати усложнения и по-сериозно лечение на зъбите по-късно. Млечните зъби са важни. Те започват да пробиват около 6-ия месец и на 3-годишна възраст децата имат всички 20 млечни зъба. Здравите млечни зъби позволяват нормалното развитие на челюстите, запазват място за постоянните зъби и насочват техния пробив. Внимателно почиствайте венците и зъбите на бебето веднага след като се появи първият зъб в устата. Изборът на детска четка за зъби изисква специално внимание. Препоръчително е тя да има малка глава, меки влакна, за да не наранява зъбите и венците, голяма дръжка, предназначена за малките ръчички, и атрактивен дизайн, който да радва и стимулира детето. Формирането на здравословни хранителни навици в началото на живота играе важна роля за здравето на зъбите на детето. Избягвайте да му давате храни, които съдържат големи количества захар, като ­ бонбони, близалки, бисквити, безалкохолни напитки, плодови сокове. Препоръчителните храни са сирене, месо, ядки и мляко, плодове и зеленчуци, плодови сокове без захар. Ограничете добавянето на захар в храната и млякото на вашето дете.
      С помощта на най-модерните средства за зъболечение и профилактика, в дентална клиника „Нерадент“ ще получите професионална грижа за зъбите на вашето дете. Едновременно с това ще получите и компетентни съвети относно неговото денталното здраве, така че детето ви да расте спокойно и с красива усмивка.